Δείξε μου το φίλο σου…

Δείξε μου το φίλο σου… (Ή,  μάλλον, τον κουμπάρο σου)… να σου πω ποιος είσαι! Αν παραφράζαμε λίγο τη γνωστή παροιμία, ε, δεν θα πέφταμε και πολύ έξω. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ρήση δεν θα απείχε και πολύ από την πραγματικότητα!

Γεγονός είναι ότι το άτομο ή τα άτομα που θα επιλέξετε να αλλάξουν τα στέφανα του γάμου σας  και, αργότερα, να γίνουν οι  πνευματικοί γονείς του παιδιού σας θα  πρέπει να ασπάζονται τις ίδιες βασικές αρχές με εσάς εξασφαλίζοντας έτσι την αρμονία που πρέπει να διέπει μια μοναδική σχέση όπως είναι αυτή  του  ζευγαριού και των κουμπάρων.

ΠΟΙΟΝ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ;

Πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως η επιλογή για την κουμπαριά δεν είναι μια απλή τυπική διαδικασία. Οι άνθρωποι που θα διαλέξετε –είτε είναι παιδικοί σας φίλοι είτε άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος ή ακόμα πρόσωπα  που γνωρίζατε κατά τη διάρκεια της σχέσης με τον μέλλοντα σύζυγό σας– είναι οι άνθρωποι που πραγματικά πρέπει να τους αισθάνεστε δίπλα σας. Να νιώθετε άνετα μαζί τους, να μπορείτε να επικοινωνείτε  και να σας δίνουν τη σιγουριά ότι θα σταθούν στο πλευρό σας σε ό,τι χρειαστείτε –ακόμα και για μια απλή συμβουλή. Το σημαντικότερο στην επιλογή των κουμπάρων είναι η σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί ανάμεσά σας και όχι η καλή οικονομική τους  κατάσταση, στοιχείο που, στην εποχή μας, επηρεάζει αρκετά ζευγάρια στην τελική επιλογή τους…

ΟΛΟΙ ΟΙ  ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ

Μπορείτε να κάνετε όσους κουμπάρους θέλετε, αρκεί να θυμάστε πως πρέπει να υπάρχει καλή συνεννόηση μεταξύ σας. Είθισται ο μεγαλύτερος αριθμός να είναι τέσσερα άτομα (συνήθως δύο παντρεμένα ζευγάρια ή ένα παντρεμένο και ένα αρραβωνιασμένο).

Μπορείτε βέβαια να διαλέξετε ως κουμπάρους τρείς άντρες ανύπαντρους  ή τρείς  γυναίκες αντίστοιχα αλλά, αν δεν θέλετε να υπάρχει «μονοτονία», επιλέξτε έναν από κάθε φύλο που συνήθως είναι ο καλύτεροι φίλοι του γαμπρού και της νύφης.

Αν η τελική σας επιλογή είναι κάποιος από το συγγενικό περιβάλλον (θείος, ξαδέλφια, νονοί) προσέξτε να τα πηγαίνει εξίσου καλά και με τον σύντροφο σας. Δεν θα ήταν ευχάριστο για κανέναν να υπάρχει κόντρα, γκρίνια, δυσαρέσκεια που θα σκιάσουν την πιο όμορφη στιγμή της ζωής σας. Σοφότερο είναι να υποχωρήσετε εσείς σε μια τέτοια περίπτωση παίρνοντας πίσω  ίσως ακόμα και  κάποια υπόσχεση για κουμπαριά που είχατε  δώσει στο παρελθόν παρά να βρίσκεστε στο μέσο μια «εμπόλεμης κατάστασης» που θα σας φέρνει μονίμως σε δύσκολη θέση.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΑΜΕ…

Εκτός από την καλή επικοινωνία που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ ζευγαριού και κουμπάρων απαραίτητη είναι και η κοινή αισθητική. Μην ξεχνάτε πως είναι οι άνθρωποι που θα επιλέξουν τα στέφανα, τις λαμπάδες και όλες εκείνες τις σημαντικές λεπτομέρειες (φώτα εκκλησίας, χαλί, χορωδία κ.λπ.)  που θα «συνθέσουν» τον τέλειο γάμο που πάντα ονειρευόσαστε. Αν έχετε την τύχη να είναι δραστήριο και δυναμικό άτομο, θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη η βοήθειά του, ιδιαίτερα την περίοδο της προετοιμασίας αν, κάποιες στιγμές, εσείς νιώσετε άγχος και κούραση, αλλά και αξιόπιστο για να είστε σίγουροι ότι θα τις φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει. Η άνεση, η ψυχραιμία του θα εκτιμηθούν δεόντως και κατά την διάρκεια του γάμου, ενώ η κοινωνικότητα και το χιούμορ του θα συμβάλλουν αποφασιστικά να περάσετε ακόμα καλύτερα τόσο στο bachelor party, το οποίο εκείνος οργανώνει και πρωτοστατεί…, όσο και  στη γαμήλια δεξίωση αφού κάθεται στο τραπέζι των νεονύμφων και δέχεται και εκείνος ευχές  μαζί με το ζευγάρι. Τι καλύτερο, λοιπόν, για εσάς να ακούτε από τους καλεσμένους  να του εύχονται «πάντα άξιος!» και να το εννοούν…

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://greekgroom.gr/wp-content/uploads/2020/02/FILETO.deixe_.mou_..jpg); }