Τέστ: Ανοιχτός ή κλειστός γάμος;

Η πρώτη κοινή σας απόφαση για τη νέα σας ζωή…

Εκείνη μπορεί να ονειρεύεται, από τόσο δα κοριτσάκι, να ντυθεί πριγκήπισσα (συγνώμη, νύφη) και να δώσει μια μεγαλειώδη παράσταση. Εσεις, από την πλευρά σας, ίσως ονειρεύεστε  τον γάμο σας ως μια απόλυτα προσωπική υπόθεση, χωρίς επισημότητες και πυροτεχνήματα. Κι έφτασε η πολυπόθητη μέρα. Ανοιχτός ή κλειστός γάμος; Ιδού η απορία…

Καλές οι δικές σας σκέψεις, καλές και οι δικές της… Αλλά πριν αρχίσετε να ετοιμάζεστε για να υλοποιήσετε το δικό σας όνειρο, μήπως θα έπρεπε να ρωτήσετε και τη σύντροφό σας τι ακριβώς θέλει; Γιατί, σαφώς και συμφωνεί  να ενωθείτε με τα ιερά δεσμά του γάμου, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο, τα δικά της όνειρα για εκείνη την ημέρα να είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα δικά σας για τον τρόπο που θα γίνει αυτό!

 

Και πριν συζητήσετε μαζί της, ευκαιρία να την τεστάρετε, με έναν μάλλον «πονηρό» τρόπο. Δηλαδή να μαντέψει τι θα απαντούσατε εσείς στις παρακάτω ερωτήσεις.

  1. Όταν του είπατε ότι πρέπει να ασχοληθεί με τις προσκλήσεις εκείνος είπε:

Α. Τι να τις κάνουμε, αγάπη μου; Είναι τόσο λίγοι οι προσκεκλημένοι, ώστε αρκεί να τους τηλεφωνήσουμε!

Β. Να ξέρεις ότι δεν θέλω τίποτα υπερβολές και μεγάλα πράγματα. Κάτι διακριτικό.

Γ. Έχω ένα φίλο που κάνει καταπληκτική δουλειά. Άλλωστε, θέλω εμείς οι ίδιοι να σχεδιάσουμε την πρόσκλησή μας. Να είναι μοναδική.

 

 

  1. Όταν έφθασε η ώρα να υπολογίσετε τον αριθμό των καλεσμένων, εκείνος είπε:

Α. Οι οικογένειές μας, ο κουμπάρος και δυο τρεις φίλοι το πολύ. Δεν υπάρχει λόγος να έρθουν άνθρωποι που έχουμε να τους δούμε χίλια χρόνια.

Β. Κάλεσε όποιους θέλεις, αρκεί να μην ξεπερνάνε τα 100 άτομα. Α, και μην ξεχάσω να σου δώσω τη λίστα των άμεσων συγγενών μου, που δεν είναι και λίγοι.

Γ. Ανοιχτό γάμο δεν είπαμε ότι θα κάνουμε; Ε, δεν περιοριζόμαστε. Άλλωστε θέλω να δουν όλοι το κοριτσάκι μου να μεταμορφώνεται σε πριγκίπισσα.

 

 

  1. Εσείς έχετε ήδη διαλέξει ένα φανταστικό νυφικό, αλλά τι γίνεται με το δικό του κουστούμι; Η αντίδρασή του ήταν:

Α. Γιατί, καρδούλα μου, να βάλω κουστούμι; Δεν έχεις δει πόσο απλά ντύνονται οι διάσημοι στους γάμους του τώρα;

Β. Δεν τα αντέχω τα σμόκιν και τα παπιγιόν, αλλά αφού είναι αναγκαίο, θα πάρω κάτι πιο σπορ. Ελπίζω κι εσύ να μην έχεις διαλέξει κάτι πολύ φανταχτερό…

Γ. Θέλω να διαλέξω κάτι σύμφωνα με την τελευταία λέξη της μόδας. Δεν θα λάμπεις μόνο εσύ εκείνη τη μέρα!

 

 

  1. Η γαμήλια δεξίωση είναι ένα σοβαρό θέμα συζήτησης. Όταν το θίξατε, εκείνος απάντησε:

Α. Αφού δεν θέλω πολλά άτομα στο γάμο, γιατί να θέλω να κάνω δεξίωση; Μετά την  εκκλησία, θα κλείσω τραπέζι σε ένα καλό εστιατόριο.

Β. Δεν θέλω ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και γλέντια. Κάτι απλό και σεμνό χωρίς πολλά πολλά.

Γ. Να φροντίσουμε ο χώρος να είναι άνετος και, αν δεν διαθέτει ζωντανή μουσική, να κλείσουμε έναν καλό DJ. Αυτή η νύχτα θα μας μείνει αξέχαστη.

 

 

  1. Ο στολισμός της εκκλησίας είναι ένα άλλο θέμα… Η δική του αντίδραση ήταν:

Α. Τι θα τα κάνουμε τόσα λουλούδια και κεριά την άλλη μέρα;

Β. Θα φτιάξουμε μια υπέροχη ανθοδέσμη για σένα. Όλα τ’ άλλα είναι πεταμένα λεφτά.

Γ. Θέλω η αγάπη μου να βαδίζει σε κόκκινο χαλί με χιλιάδες λουλούδια δίπλα της όταν θα την οδηγήσουν στο πλευρό μου.

 

 

Απαντήσεις

Περισσοτερα : Α (Κλειστός γάμος)

Σεμνά και ταπεινά. Ο άντρας αυτός βλέπει το γάμο, απλώς ως μια επιβεβαίωση της αγάπης σας και τίποτε παραπάνω. Μια σεμνή τελετή, με φίνες παρουσίες και λίγα έξοδα. Σίγουρα ένας ανοιχτός γάμος δεν είναι μέσα στα σχέδιά του και δεν του ταιριάζει.

Περισσοτερα :Β (Κάτι ανάμεσα στα δυο)

Δεν ξέρει αν ο γάμος θα χαρακτηριστεί ανοιχτός ή κλειστός, αλλά δεν θέλει υπερβολές: Αν και δεν βλέπει με καλό μάτι την ιδέα να πάει σε μια κατάμεστη από κόσμο εκκλησία, συμβιβάζεται και συμφωνεί. Δεν θα είναι και πολύ δύσκολο να τον κάνετε, με λίγο νάζι, να ανεβάσει λίγο τον πήχη των εξόδων και τον αριθμό των καλεσμένων.

Περισσοτερα : Γ (Ανοιχτός γάμος)

Χολλυγουντιανή υπερπαραγωγή: Αν το όνειρό σας είναι να κάνετε ένα γάμο που θα αφήσει πίσω σας επιφωνήματα θαυμασμού, τότε διαλέξατε τον κατάλληλο άντρα για να το πετύχετε. Γιατί, αυτό ακριβώς επιθυμεί και εκείνος!

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://greekgroom.gr/wp-content/uploads/2020/01/empneyst...1.jpg); }