Τα λουλούδια και τα μυστικά τους

Τα λουλούδια και τα μυστικά τους

Τα λουλούδια είναι έκφραση χαράς και η ομορφιά τους “φωτίζει” τις ευτυχισμένες στιγμές ενός γάμου. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι συμβολίζει το κάθε λουλούδι, αν και εφ΄ όσον η ανθοδέσμη  θα είναι δική σας υπόθεση;

Εκτός από την ένδειξη αγάπης που συμβολίζουν τα τριαντάφυλλα, υπάρχουν πολλά λουλούδια που μπορούν να στείλουν “κρυφά” μηνύματα. Τα γαρύφαλλα για παράδειγμα συμβολίζουν τη γυναικεία  γοητεία και τόλμη, ενώ η βιολέτα την ομορφιά που διαρκεί.

Αποφύγετε τον μεγάλο ηλίανθο γιατί συμβολίζει την υπεροψία, ενώ τα μικρά λουλούδια του ηλίανθου την λατρεία. Προτιμήστε την λευκή καμέλια που συμβολίζει την ομορφιά ή τον κρίνο που συμβολίζει την αγνότητα, τη γλυκύτητα και γενικά τη μεγαλοπρέπεια.

Αν και το όνομά τους είναι παρεξηγημένο, οι Νάρκισσοι συμβολίζουν το σεβασμό, η Ντάλια την μεγαλοπρέπεια, η τουλίπα τη φήμη, οι φτέρες τη γοητεία, ο χείρανθος την αφοσίωση σε δύσκολες στιγμές και τα χρυσάνθεμα, τα κινέζικα καλή καρδιά, τα λευκά την αλήθεια.

Σε μπουκέτο ή σε σύνθεση, το κάθε λουλούδι έχει τις ιδιαίτερες χάρες του και ο κόσμος τους είναι τόσο πλούσιος, τόσο συναρπαστικά όμορφος και ενδιαφέρων, που πιστεύουμε ότι είναι απολύτως αδύνατον να επιλέξετε… εύκολα.

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://greekgroom.gr/wp-content/uploads/2020/02/LOULOUDIA.FILETO..jpg); }