Το γιλέκο επιστρέφει

Και καθορίζει το στυλ στο γαμπριάτικο κοστούμι. Υιοθετήστε το!

Το περίφημο trois pieces –παντελόνι, σακάκι, γιλέκο– κάνει πάντα δυναμικά την εμφάνισή του, ορίζοντας και καθορίζοντας τη γραμμή και την αίσθηση που εσείς θέλετε να δώσετε στο γάμο σας. Αξίζει, λοιπόν, να δείτε τα πλεονεκτήματά του και να το προτιμήσετε για να αποκτήσετε την classy αρχοντιά που σας αρμόζει.

Σύμφωνα με τις «απαιτήσεις» των ξένων σχεδιαστών, το γιλέκο αναδεικνύει το βραδινό, «καλό» ντύσιμο του άνδρα και, κατά συνέπεια, το κοστούμι του γαμπρού. Άλλωστε πάντα θεωρείτο αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής του αν και τα τελευταία χρόνια η απλότητα της μόδας το είχε, διακριτικά, απομακρύνει.

Ίσως ν’ αναρωτηθείτε ποιος είναι ο λόγος της επιστροφής του. Ας δούμε ένα ένα τα χαρακτηριστικά του, τα υπέρ και τα κατά του, και τις μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε και ας ψηφίσουμε μετά για την επαναφορά του στην αντρική  μόδα…

Τα ατού

Το γιλέκο αδυνατίζει! Δεν είναι μύθος αφού έχει την ιδιότητα να λεπταίνει το σώμα με την εφαρμογή του. Έτσι από τη μία πλευρά, αναδεικνύει το σώμα των γυμνασμένων ενώ από την άλλη, προσφέρει μια πιο λεπτή εμφάνιση σε όσους έχουν λίγα κιλά παραπάνω. Προσοχή όμως στο μέγεθος αφού ένα πολύ στενό γιλέκο μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα στην εμφάνιση, αν τα κουμπάκια του δείχνουν έτοιμα να… εκραγούν.

Το ύφασμα

Συνήθως το γιλέκο είναι ραμμένο από το ίδιο ύφασμα με αυτό του κοστουμιού. Αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα, αφού μπορεί να είναι και από κάποιο άλλο ύφασμα το οποίο όμως να συνδυάζεται αρμονικά με το κοστούμι και το πουκάμισο. Προσέξτε ιδιαίτερα την ποιότητά του γιατί το πιο πιθανό είναι ότι κατά τη διάρκεια της δεξίωσης θα βγάλετε το σακάκι και έτσι, όλοι οι προσκεκλημένοι σας θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνον να θαυμάσουν την κομψότητά του, αλλά και να σχολιάσουν τις ατέλειές του.

Το χρώμα

Εδώ οι κανόνες είναι πολύ πιο συγκεκριμένοι και δεν δέχονται ακρότητες. Στην περίπτωση του γαμπριάτικου κοστουμιού, το γιλέκο αποτελεί απαραίτητο τμήμα του και το χρώμα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα χρωματικά τόσο με το παντελόνι όσο και με το σακάκι.   Αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι ακριβώς στο ίδιο χρώμα με αυτά, αλλά ότι η απόχρωσή του θα «δένει» με το σύνολο και δε θα ξενίζει.

Έτσι με ένα σκουρόχρωμο κοστούμι οι πιο τολμηροί μπορείτε να συνδυάσετε γιλέκο και γραβάτα σε δαμασκηνί, μπορντώ ή γκρι argent ακόμα και σε αποχρώσεις του χρυσού αρκεί αυτές να μην παραβαίνετε κάποια όρια και κανόνες της αισθητικής.

Όχι στις υπερβολές

Αν επιλέξετε την κλασική αξία ενός γιλέκου στο στυλ σας, καλό θα ήταν να αποφύγετε τις υπερβολές. Ξεχάστε τα ζωνάρια, τα λυμένα παπιγιόν και τις extreme γραβάτες γιατί δεν ταιριάζουν με αυτό. Αν το γιλέκο είναι ομοιόχρωμο με το κοστούμι, τότε φωτίστε το πρόσωπό σας με μια όμορφη ανοιχτόχρωμη γραβάτα. Αν πάλι όχι, τότε συνδυάστε χρωματικά γιλέκο και γραβάτα και ποτέ γιλέκο και πουκάμισο.Στην περίπτωση που δεν τα πάτε καλά με τους συνδυασμούς,  αρκεί ένα διακριτικό μαντήλι στο πέτο σας και το βλέμμα της ευτυχίας στα μάτια σας.

Και είστε έτοιμος (και κούκλος) για να υποδεχτείτε την πιο όμορφη νύφη…

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://greekgroom.gr/wp-content/themes/onelove/images/default/bg-page-title.jpg); }